Адреса:

Всеукраїнський урок «ПРАВА ЛЮДИНИ»

13 грудня 2022 року  Полтавському фаховому коледжі транспортного будівництва  відбувся   Всеукраїнський урок у форматі онлайн, з нагоди проголошення загальної декларації прав людини. Учасниками заходу стали студенти  першого та другого курсів.


10 грудня 1948 року Організація Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини – перший універсальний міжнародний акт з прав людини. Декларацією проголошено громадянські та політичні права і свободи особистості – рівність усіх перед законом, право кожного на свободу і особисту недоторканність, свободу совісті та ін. Усі люди мають рівні права, що не залежать від їх раси, статі, мови, релігії тощо.

Нині 10 грудня – це можливість укотре заявити про значущість прав людини у відновленні світу таким, яким ми хочемо його бачити. 

Права людини, як броня – вони захищають нас; вони, як канон − закріплюють правила поведінки; вони, як арбітр – ми можемо до них звертатися. Вони абстрактні – як емоції, і саме як емоції вони належать усім й існують, що би навколо не відбувалося. 
Вони схожі з природою − тому що їх можна зневажити, та з духом − тому що їх неможливо зруйнувати. Подібно до часу, вони однаково належать усім нам: багатим і бідним, старим і молодим, високим і низьким. Вони пропонують нам повагу і вимагають від нас ставитися з повагою до інших. Вони подібні до доброти, правди і справедливості: ми можемо мати розбіжності в думках стосовно їхнього визначення, але ми одразу відчуваємо, коли їх порушують.

Суспільство має максимально згуртуватися для захисту прав і свобод людини і громадянина, аби створити сприятливі та безпечні умови для мирного життя людей в Україні та світі.
Поважаймо права один одного!

Просмотров: 89 |
Рейтинг: 0.0/0
 
 

Новий сайт коледжу

Нова Пошта

Пошук по сайту

Рекомендуємо

УВАГА

Зворотній зв'язок

Статистика

Проверить тИЦ и PR
Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

МОН України

Гарячі лінії

УКЦ/ДСЯО