Адреса:

Всеукраїнський тиждень права

В рамках обласної акції «16 днів проти насилля» в нашому технікумі пройшов тиждень права, метою проведення якого було підвищення правової освіти студентів, формування свідомого ставлення до необхідності поважати норми права та законності, а також попередження правопорушень серед молоді.

Тиждень права розпочався 1 грудня 2017 року  виставкою стіннівок з даної теми, та малюнків  «Ми Українці, ми європейці».




01 грудня 2017 в рамках тижня права  проведено бесіду з мешканцями гуртожитку  «Скажемо СНІДу – НІ», до Всесвітнього дня боротьби із СНІДом.
03 грудня 2017 проведено кінолекторій  для дівчат гуртожитку на тему: «Насильство проти жінок». Студентами були переглянуті відеоматеріали щодо попередження насилля над жінками.
6 грудня 2017 інформаційна година «Ми різні, але ми рівні» до річниці з дня Монреальської різанини.
7 грудня 2017 в бібліотеці  технікуму відбувся всеукраїнський урок  «Права свої знай, та обв’язки не забувай». 
8 грудня 2017 в актовій залі проведено лекцію-бесіду  «Система безоплатної правової допомоги, як правовий інструмент  захисту своїх прав».
Протягом  акції  проведено виховний захід  працівниками  прокурорського нагляду на тему: «Запобігання та протидія злочинності і корупції».
Проведено виставку друкованих видань за темою: «Від прав дитини – до прав людини».

11 грудня 2017 в закладі проведено Єдиний урок Права, який підсумував проведення тижня права. 

Тиждень права показав, що практично кожен учень знає, що серед основних його прав: право на життя, право на здоров’я, право на навчання, право на повагу до себе. Це невеликий перелік прав людей, встановлених законодавством України, які повинні забезпечуватися державою. Винні ж у порушенні таких прав несуть юридичну відповідальність.
Під час заходів наголошувалося, що основна мета держави – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у відносинах з іншими людьми, і якщо дотримання поведінкових норм буде здійснюватися на найпочатковіших етапах, то менше буде допускатися правопорушень. 

Просмотров: 423 |
Рейтинг: 0.0/0
 
 

Новий сайт коледжу

Нова Пошта

Пошук по сайту

Рекомендуємо

УВАГА

Зворотній зв'язок

Статистика

Проверить тИЦ и PR
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

МОН України

Гарячі лінії

УКЦ/ДСЯО