Адреса:

Полтавські дороги Лесі Українки

З нагоди 150-річчя від Дня народження Лесі Українки студенти групи 11-О ПБТТБ підготували виставку "Леся Українка й Полтавщина". Благодатна українська земля зростила велику доньку й виплекала її поетичний талант. Щедрим краєм, який надихав Лесю Українку, була й рідна нам Полтавщина.

Полтавщина для Лесі Українки — благословенний край і через кровний зв’язок з матір’ю Оленою Пчілкою, і через духовний зв’язок з "батьком української поезії" І.П. Котляревським.
Уперше на Полтавщину, в Гадяч, батьки привезли Ларису в трирічному віці. Пізніше вона бувала тут у зв’язку з хворобою переважно в теплі літні місяці. Відпочиваючи й лікуючись на берегах Псла, поетеса займалася також творчістю.

На виставці кожен охочий міг ознайомитися, як  жила і писала свої геніальні твори Леся Українка в урочищі Зелений гай, а також пізнати  всю історію родинного гнізда Драгоманових-Косачів на Полтавщині. Саме там на честь 170-­річчя від дня народження М.П. Драгоманова відкрито пам’ятний знак, збудовано альтанку та амфітеатр. Щороку в Зеленому гаю проводиться обласне літературно-мистецьке свято «Дивоцвіт Лесиного гаю».
Голос великої Лесі Українки летить над полтавським краєм, відлунюючи в творчості сучасних поетів Гадяччини.  Студенти та викладачі   із великим захопленням зачитувалися поезією  Володимира Близнюка, Олександра Недовіса, Світлани Павлюченко. 
Леся Українка продовжує об'єднувати міста, краї, регіони, а час за кожної нагоди повертає її  в інформаційній простір, закликає нас переосмислити її тексти, листи, вчинки.

Валентина ВАСЕЦЬКА

Просмотров: 316 |
Рейтинг: 0.0/0
 
 

Новий сайт коледжу

Нова Пошта

Пошук по сайту

Рекомендуємо

УВАГА

Зворотній зв'язок

Статистика

Проверить тИЦ и PR
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

МОН України

Гарячі лінії

УКЦ/ДСЯО