Адреса:

Місячник правових знань - 2016

З 01.11.2016р. по 30.11.2016р. у технікумі було проведено Місячник правових знань. Метою проведення місячника у технікумі було прагнення  перетворити права на важливий регулятор життя і поведінки студентів в умовах їх соціалізації. 
 
У цей період були проведені години спілкування у кожній групі керівниками груп: «Про кримінальну відповідальність згідно з кримінальним кодексом України», «Кожна людина повинна знати про свої права».  09.11.2016р. юрисконсульт технікуму Курбала В.М. провів зустріч зі студентами  4-го курсу технікуму на тему «Правова освіта студентів. Права, обов’язки та відповідальність». 

07 листопада 2016р. був проведений «круглий стіл» студентів технікуму та представником прокуратури області Колосом В.О. на тему «Запобігання та протидія корупції та відповідальність за допущені правопорушення». Також була проведена  бесіда студентів гуртожитку  зі старшим інспектором ювінальної превенції відділення поліції №2 Любченком О.В. з теми «Профілактика правопорушень серед неповнолітніх». 

Протягом місяця були проведені лекції з елементами тренінгу «Репродуктивне здоров’я: відверто про інтимне» та «Це може статися з кожним», які проводили студенти ВДНЗУ «УМСА» та Соціальні працівники БО «Світло надії». В рамках місячника, а саме 22.11.16р.,  була проведена бесіда для дівчат технікуму «Насильство проти жінок». 

24.11.16р. працівниками Головного територіального управління юстиції у Полтавській області була проведена бесіда зі студентами технікуму на тему: «Юридична відповідальність неповнолітніх» з демонстрацією фільму про вибір кожної людини. 

По закінченні зустрічі студенти мали змогу отримати кваліфіковану відповідь на свої питання щодо кримінальної та адміністративної  відповідальності. 


Наприкінці зустрічі всі учасники отримали буклети: «Права та обов’язки осіб, які навчаються у вищих навчальних закладах», «Хуліганство: адміністративне правопорушення чи злочин», «Людина як пацієнт має право», «Правові реалії громадянського шлюбу», розроблені Головним територіальним управлінням юстиції у Полтавській області.

Організовано конкурс плакатів «Права очима дитини» (30.11.16р.).
 
Викладачем правознавства Сидоренком В.Ф. було проведено  юридичний брейн-ринг (ситуативний практикум) між командами студентів 3-го курсу. Під час проведення цього турніру усі присутні мали змогу ознайомитися з соціальними, економічними та правовими аспектами конкретних ситуацій. Учасники дебатів мали змогу висловити свою думку, почути думку суперників. 

В бібліотеці технікуму була оформлена виставка тематичної літератури «Закон про тебе і для тебе».

Практичним психологом технікуму Орловою В.В. було проведено анкетування студентів з теми «Як ти виконуєш свої обов’язки та поважаєш правопорядок і закон?»

Студенти познайомились з європейським досвідом дотримання прав людини, отримали практичні навички щодо антидискримінаційної освіти, виховання толерантності, поваги до прав людини як на лекціях,  так і під час проведення позааудиторних виховних  заходів.
Всі заходи, які проводилися в рамках Місячника правових знань,  були спрямовані на удосконалення системи правової освіти, широке інформування студентів  про правову політику держави, зміни у законодавстві України, створення належних умов для набуття юними громадянами знань та практичних навичок про свої права, свободи та обов’язки.
     
Така робота дає можливість студентській молоді зрозуміти, що "незнання законів не звільняє від відповідальності”, впевнитись у тому, що будь-яке порушення містить антисуспільний характер, формує і розвиває  міцні переконання і потреби поводити себе згідно з моральними нормами, які склалися у суспільстві, виховує  колективізм, свідому дисципліну, громадянську та соціальну відповідальність, непримиренність до аморальних вчинків, формує цілісну моральну особистість.

Такі заходи надають студентам  правову інформацію практичного характеру, знайомлять з типовими для їхнього віку соціально-правовими проблемами і способами їх вирішення, спираючись на конкретні норми законодавства України. Основним завданням цього місячника було  надати цим знанням і умінням практичної спрямованості, побачити їх відбиток у позитивних проявах  правомірної поведінки студентів.

Правовиховна робота не обмежується рамками місячника правових знань, це цілеспрямована системна робота всього педагогічного колективу, яка проводиться щоденно і є невід’ємною складовою навчально-виховного процесу.

Просмотров: 425 |
Рейтинг: 0.0/0
 
 

Новий сайт коледжу

Нова Пошта

Пошук по сайту

Рекомендуємо

УВАГА

Зворотній зв'язок

Статистика

Проверить тИЦ и PR
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

МОН України

Гарячі лінії

УКЦ/ДСЯО