Адреса:

«Ми – нащадки козацької слави»

14 жовтня 2022 року в Полтавському фаховому коледжі транспортного будівництва були проведені виховний захід для студентів ІІ курсу та виховні години до Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва (свято Покрови). 


У світлий день Покрови Пресвятої Богородиці, яка українцями завжди вважалася заступницею і покровителькою, відзначаються і два національних свята – День захисників і захисниць України і День козацтва.
Споконвічна мрія українського народу, висловлена пророчими словами поета Тараса Шевченка про «сім’ю велику,  сім’ю вольну, нову», здобувалася в запеклій боротьбі не одного покоління українців. Нині Україна знову переживає складні часи агресії та посягань на незалежність та цілісність держави. Але завжди в такі часи найкращі козаки України ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх співвітчизників. Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох українських поколінь.
Пам’ять про героїв, які загинули у боротьбі за свободу і цілісність нашої держави завжди буде вічною.
Спільними зусиллями ми збережемо, розбудуємо та уславимо нашу Велику Єдину Україну!


О 10.00 всі учасники освітнього процесу приєдналися до онлайн - естафети єдності «Ми – нащадки козацької слави», яка утверджувала історичну пам’ять українського народу, його національну свідомість, формувала та поширювала духовні цiнності та прiоритети, популяризувала духовно-культурні, національно-мистецькі традиції, героїчне минуле і сучасне українського народу.

Просмотров: 89 |
Рейтинг: 0.0/0
 
 

Новий сайт коледжу

Нова Пошта

Пошук по сайту

Рекомендуємо

УВАГА

Зворотній зв'язок

Статистика

Проверить тИЦ и PR
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

МОН України

Гарячі лінії

УКЦ/ДСЯО