Адреса:

інформаційна година «Світ ловив мене та не впіймав»

8 листопада для студентів перших курсів в режимі онлайн-конференції була проведена інформаційна година «Світ ловив мене та не впіймав», присвячена 300-річчю від дня народження Г.С. Сковороди.


Завідувачка бібліотеки Мак М.М. розповіла студентам про життєвий та творчий шлях видатного нашого земляка. Його філософське вчення залишається актуальним і в наші дні. Сковорода шукав, і вочевидь знайшов, відповіді на запитання, які ніколи не втратять актуальності: «Що таке щастя? І як бути щасливим? І що таке благе життя?»

25 останніх років свого життя філософ мандрує, переважно улюбленою Слобожанщиною. У процесі подорожі рідною землею він набирається знань, пише філософські праці, займається просвітництвом.  Сковорода є єдиним європейським філософом, який доводив вірність власного бачення світу всім своїм життям.

Іменем філософа по Україні названо не тільки величезну кількість вулиць, а й цілі населені пункти. Образ видатного мислителя, окрім численних монументів, можна зустріти навіть на купюрі номіналом 500 гривень.
На своїй могилі Сковорода заповів написати слова, які тепер знають усі: «Світ ловив мене, та не спіймав».

Просмотров: 160 |
Рейтинг: 0.0/0
 
 

Новий сайт коледжу

Нова Пошта

Пошук по сайту

Рекомендуємо

УВАГА

Зворотній зв'язок

Статистика

Проверить тИЦ и PR
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

МОН України

Гарячі лінії

УКЦ/ДСЯО