Адреса:

Флешмоб «Разом проти корупції»

У Полтавському фаховому коледжі транспортного будівництва, було ініційовано соціальний проект «Разом проти корупції», в якому взяли активну участь студенти коледжу.

 

    Міжнародний день боротьби з корупцією відзначається щорічно з ініціативи ООН 9 грудня. Цього дня в 2003 році в мексиканському місті Меріда на політичній конференції високого рівня була відкрита для підписання Конвенція ООН проти корупції, прийнята Генеральною асамблеєю 1 листопада 2003 року.
  Документ зобов’язує держави, які підписали його, оголосити карним злочином хабарі, розкрадання бюджетних коштів і відмивання корупційних доходів.
 Спеціальний представник генерального секретаря ООН Ханс Кореллі, оголосивши про рішення заснувати Міжнародний день боротьби з корупцією, закликав представників більш ніж 100 країн, які зібралися на конференцію, підписати Конвенцію. 
  Вона  стала  важливим інструментом права для протидії корупції, «що завдає шкоди розвитку країн і що представляє загрозу демократії і режиму правової держави». В ній визначено правові та організаційні засади функціонування системи запобігання корупції, зміст та порядок застосування превентивних антикорупційних механізмів, правила щодо усунення наслідків корупційних правопорушень.
  І для України розв’язання проблеми корупції є одним із пріоритетів для суспільства на сьогоднішньому етапі розвитку держави.

 

Просмотров: 205 |
Рейтинг: 0.0/0
 
 

Новий сайт коледжу

Нова Пошта

Пошук по сайту

Рекомендуємо

УВАГА

Зворотній зв'язок

Статистика

Проверить тИЦ и PR
Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0

МОН України

Гарячі лінії

УКЦ/ДСЯО