Адреса:

Екскурсія на ІНТЕРПАЙП СТАЛЬ

         Для покращення практичної направленості навчання в технікумі та ознайомлення з сучасним виробництвом, 19 грудня відбулась екскурсія студентів другого курсу на завод ІНТЕРПАЙП СТАЛЬ, який розташований у Дніпропетровську.

     Проект будівництва електросталеплавильного комплексу (ЕСПК) ІНТЕРПАЙП СТАЛЬ покликаний замінити енерговитратне, морально застаріле, екологічно «брудне» мартенівське виробництво на прогресивний електроплавильний спосіб виробництва сталі. Цей завод є першим заводом, побудованим «з нуля» за роки незалежності України, а також найбільшим електросталеплавильним комплексом в Європі та СНД. Це найбільший інвестиційний проект, сума реалізація якого складе 700 млн USD. Про те, як реалізуються такі проекти, можна подивитись, наприклад, на каналі Discovery.  Наші студенти мали можливість побачити це на власні очі.
         Під час екскурсії ми дізнались та побачили:
    - Як створювалася єдина в Україні кабельна лінія надвисокої напруги 330 кВ, як її прокладали під землею, річкою Самара і під залізницею, не зупиняючи руху поїздів (протяжністю 12,8 км, яка з'єднує електросталеплавильний комплекс ІНТЕРПАЙП СТАЛЬ з новою підстанцією «Пічна» і Придніпровською ТЕЦ, прокладена підземним способом на глибині понад півтора метра із застосуванням горизонтально-направленого буріння);
  - Як працюють одні з кращих в світі інженерів для створення найбільшого електросталеплавильного комплексу;
    
     
    - Що дозволяє новому заводу стати екологічно дружнім, ознаменувавши початок епохи «зеленої» металургії (сучасна система газовидалення та газоочищення для зниження запиленості викидів, що дає скорочення валових викидів шкідливих речовин в атмосферу більш ніж у 2,5 рази, замкнутий цикл системи водопостачання, який дозволяє повністю виключити скидання промислових стічних вод у річку Дніпро);
   - Наявність на заводі цікавих мистецьких інсталяцій, досить цікаве оформлення, яке покликане покращувати настрій робітників.
      


      Екскурсія разом з проїздом у автобусі тривала майже цілий день, з сьомої ранку до п’яти вечора, незручності складала лише погода, було досить прохолодно, сильний вітер, але незважаючи на це, у всіх залишилися гарні враження, а екскурсія запам’яталась (чому також сприятимуть подаровані на згадку магніти з фотографією заводу :)).

Просмотров: 5418 |
Рейтинг: 0.0/0
 
 

Новий сайт коледжу

Нова Пошта

Пошук по сайту

Рекомендуємо

УВАГА

Зворотній зв'язок

Статистика

Проверить тИЦ и PR
Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

МОН України

Гарячі лінії

УКЦ/ДСЯО