Адреса:

До Міжнародного дня рідної мови

До Міжнародного дня рідної мови в ПФКТБ відбулася конференція, в якій взяли участь студенти та викладачі навчального закладу.



Це свято досить молоде. Воно було запроваджено у листопаді 1999 року згідно тридцятої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності. Історія свята, на жаль, має трагічний початок.
В Україні це свято існує з 2002 року, коли з метою зміцнення державотворчої функції української мови, сприяння вільному розвитку і використанню інших мов національних меншин України, Президент України підписав відповідне розпорядження про відзначення Міжнародного дня рідної мови.

Це свято є особливим для усіх нас, адже українська мова є найціннішим багатовіковим надбанням, душею нашого народу та його генетичним кодом.

Мета заходу- розширити знання студентів про історичний розвиток рідної мови, показати її красу і велич, формувати ціннісне ставлення до рідної української мови.
Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, вітаючи українців з цим святом у 2023 році, зауважив, що "за українську мову, національну ідентичність та право бути господарями на своїй землі гинуть кращі сини та доньки країни".

"Як і раніше, очевидна істина: мова має значення. Це та рушійна сила, яка об’єднала українців і весь світ та веде до перемоги України. Підтримувати культурне розмаїття, захищати мови корінних народів, утверджувати українську мову як державну, посилювати обороноздатність держави – наше спільне завдання", – написав він у Facebook.
Українською мовою розмовляли наші діди та прадіди, а матері та бабусі співали колискові! Народ наш сміявся і плакав рідною мовою. Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич й могутню силу. Збережіть її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!

Просмотров: 218 |
Рейтинг: 0.0/0
 
 

Новий сайт коледжу

Нова Пошта

Пошук по сайту

Рекомендуємо

УВАГА

Зворотній зв'язок

Статистика

Проверить тИЦ и PR
Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

МОН України

Гарячі лінії

УКЦ/ДСЯО