Адреса:

Дискримінація як соціокультурний елемент

18 лютого 2022 року проведено Zoom-конференцію із студентами  другого  курсу Полтавського фахового коледжу транспортного будівництва, під час якої відбулася інформаційно-просвітницька година «Дискримінація як соціокультурний елемент».


Під час інформаційної години, спільно зі студентами, з’ясували основні види та форми дискримінації , розглянули  практичні ситуації на основі реальних кейсів, в яких студенти визначали види дискримінації з якими стикаються особи та можливі шляхи захисту порушених прав.


Також  студенти переглянули тематичний фільм  з подальшим його обговоренням.

 


Отже дискримінація є розповсюдженим порушенням прав людини за расою, кольором шкіри, статтю, мовою, релігією, національним або соціальним походженням тощо. Щодня ця проблема зачіпає мільйони людей, але часто залишається непоміченою. Насправді ж, дискримінація стається кожного разу, коли в однаковій ситуації через стереотипи чи певну ознаку до одних людей ставляться гірше, ніж до інших.
Україна зробила вагомий крок до забезпечення рівності й недискримінації, 2012р. ухваливши Закон «Про засади запобігання дискримінації в Україні».
Але пам’ятаймо, що плекаючи  расові, релігійні, політичні, мовні упередження та дискримінуючи інших, зазнати упередженого ставлення та постраждати від дискримінації може кожен.

Просмотров: 228 |
Рейтинг: 5.0/1
 
 

Новий сайт коледжу

Нова Пошта

Пошук по сайту

Рекомендуємо

УВАГА

Зворотній зв'язок

Статистика

Проверить тИЦ и PR
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

МОН України

Гарячі лінії

УКЦ/ДСЯО