Адреса:

День затвердження державного прапору України

27 січня 2023 року, для студентів ІІ курсу у форматі Zoom-конференції було представлено тематичний захід про затвердження 28 січня 1992 року Верховною Радою України державного прапора.


Прапор у синьо-жовтих кольорах використовувався на українських землях ще з Середньовіччя. Зокрема, на прапорах Галицько-Волинського князівства було зображено золотого лева на синьому тлі. Синьо-жовтий прапор широко використовував український національно-визвольний рух під час європейської «Весни народів» 1848 року (наприклад, він був піднятий на Львівській ратуші), а в роки Першої Світової війни блакитним полотнищем із золотим обрамленням користувалися українські січові стрільці.

Ці кольори, зародилися в надрах нашого народу, без будь-яких сторонніх впливів і символізує чисте, безхмарне небо та лани широкополі, як писав Тарас Шевченко…

У результаті гострих дискусій постановою від 28 січня 1992 року Верховна Рада офіційно затвердила державним прапором України «національний прапор, що являє собою прямокутне полотнище, яке складається з двох рівних за шириною горизонтально розташованих смуг: верхньої — синього кольору, нижньої — жовтого кольору, із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3».

Просмотров: 122 |
Рейтинг: 0.0/0
 
 

Новий сайт коледжу

Нова Пошта

Пошук по сайту

Рекомендуємо

УВАГА

Зворотній зв'язок

Статистика

Проверить тИЦ и PR
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

МОН України

Гарячі лінії

УКЦ/ДСЯО