Адреса:

День вишиванки - 2021

Уже 15 років в Україні та скрізь у світі, де живуть українці, відзначають День вишиванки. Саме ж свято запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку — одягнути вишиванку та в ній піти на роботу чи на навчання, і цю ініціативу спільнота нашого коледжу, звичайно ж, підтримала.

Разом із тим, така дія має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість. Як показує досвід, люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже в стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів, а соціальні мережі заполоняють фотографії із усміхненими людьми у вишиванках. Пандемія коронавірусу внесла свої корективи, але не зменшила кількості учасників.
Так, студенти, працівники, представники адміністрації продемонстрували сьогодні справжній парад вишитих сорочок – з різними узорами, різним орнаментом і стилем. Об’єднує їх усіх те, що вишиванка, незалежно від  кольору і стилю, завжди у моді! Упродовж дня студенти і працівники не лише демонстрували колегам свої вишиванки, а й радо поділилися своїми світлинами у соціальних мережах, відтак частину цих фото ми зібрали для Вас.

Щиро вітаємо усіх з ювілейним Днем вишиванки! Нехай любов і шана до українських традицій сповнюють серця кожного з нас, адже вишиванка – не просто одяг, а справжній захист та оберіг її власника.

День вишиванки. Це великий день,
Бо люди згадують сім'ю, родину.
Як шила мати і вела пісень,
Сорочку гарну вишивала сину.
Лягав собі узор на полотні,
А мати шила і думки вплітала.
Так долю вишивала день при дні,
Щоб добра доля сина не минала.
В тих вишиванках думи і пісні,
Про щастя мрії, туга за синами,
Тривога вічна, гарні дні ясні,
До Бога звернення — молитва мами.

Просмотров: 284 |
Рейтинг: 0.0/0
 
 

Новий сайт коледжу

Нова Пошта

Пошук по сайту

Рекомендуємо

УВАГА

Зворотній зв'язок

Статистика

Проверить тИЦ и PR
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

МОН України

Гарячі лінії

УКЦ/ДСЯО