Адреса:

Міжнародний день права на встановлення істини у відношенні грубих порушень прав людини і гідності жертв

24 березня 2023 року із студентами коледжу проведено інформаційну годину до "Міжнародного дня права на встановлення істини у відношенні грубих порушень прав людини і гідності жертв".


Цей день проголосила в 2010 році Генеральна Асамблея ООН. Метою проведення є визнання важливості заохочення пам’яті жертв грубих і систематичних порушень прав людини і важливості права на встановлення істини і справедливість. Крім того, в цей день проводяться заходи, покликані віддати шану тим, хто присвятив життя боротьбі за права людини або загинув у цій боротьбі.

Дата проведення Міжнародного дня пов'язана з ім'ям відомого католицького священика і архієпископа Сальвадора – Оскара Арнульфо Ромеро, який виступав проти всіх форм насильства, бідності, соціальної нерівності, вбивств і тортур. Оскар Ромеро очолив кампанію боротьби за права людини в Сальвадорі і за припинення збройної конфронтації. За свої погляди архієпископ піддавався нападкам з боку прихильників радикальних течій і був убитий 24 березня 1980 року.

Міжнародний день права на встановлення істини щодо грубих порушень прав людини і гідності жертв нагадує  світовому співтовариству про мужність людей в усьому світі, які присвятили своє життя захисту і реалізації прав людини, незважаючи на величезний ризик, з яким нерідко пов’язана їхня діяльність. 

Просмотров: 142 |
Рейтинг: 0.0/0
 
 

Новий сайт коледжу

Нова Пошта

Пошук по сайту

Рекомендуємо

УВАГА

Зворотній зв'язок

Статистика

Проверить тИЦ и PR
Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

МОН України

Гарячі лінії

УКЦ/ДСЯО