Адреса:

До Дня української писемності та мови

У нашому коледжі вже стало доброю традицією  залучати студентів до різноманітних молодіжних флешмобів з нагоди святкових дат. Цьогоріч естафету  розпочали студенти  групи 41-О, які привітали добірне товариство закладу  з Днем української писемності та мови, заохочуючи також студентів 1-2-х курсів.

Українці у всьому світі відзначають це  надзвичайно важливе свято, яке згуртовує й надихає. Президент України Володимир Зеленський 28 липня 2023 року підписав Указ №455/2023, відповідно до якого дата святкування Дня української писемності та мови була перенесена з 9 листопада на 27 жовтня.

До відома. У 2023 році дата свята змінилася через рішення Православної церкви України (ПЦУ) та Української греко-католицької церкви (УГКЦ) перейти на новий церковний календар, відповідно до якого на 13 днів пересуваються раніше нерухомі дати свят. Свято української писемності та мови традиційно відзначається в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця (письменника-агіографа, першого історика Київської Русі, мислителя, вченого, ченця Києво-Печерського монастиря), з чиїм ім’ям пов’язують започаткування писемної української мови.

Упродовж століть українська мова, так само як і її носії – український народ, зазнавала суттєвих утисків і заборон з боку різних держав.

Однак попри це, з кожним роком українська мова розквітає: носіїв рідної мови стає дедалі більше, молодь все частіше популяризує українську в соцмережах та спонукає до її вжитку у мовленні.

Зараз мова – наша зброя проти московського окупанта, ідентифікатор нації. Ми, освітяни, разом зі студентською молоддю  виборюємо незалежність на своєму фронті – працюємо для того, щоб української в нашому суспільстві ставало дедалі більше.

Вчімо українську та шануймо її, бо ми того варті!

 

Просмотров: 165 |
Рейтинг: 5.0/1
 
 

Новий сайт коледжу

Нова Пошта

Пошук по сайту

Рекомендуємо

УВАГА

Зворотній зв'язок

Статистика

Проверить тИЦ и PR
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

МОН України

Гарячі лінії

УКЦ/ДСЯО