Адреса:

День Полтави 2023

Свято День міста Полтава в Україні відзначають у третій декаді вересня. Прийнято вважати, що Полтава була заснована в 899 році. До цього на її території мешкали племена стародавніх скіфів та слов’янський племінний союз сіверян. 

Перша згадка назви міста у писемних джерелах датується 1173 роком. В Іпатіївському літописі йдеться про те, що князь Ігор Святославович розгромив половецькі війська та перетнув річку Ворсклу недалеко від Лтави. Саме так раніше називали сучасну Полтаву. Також зустрічалася назва «Олтава».
У XVII столітті поряд з містом були підприємства з видобутку селітри, тому про Полтаву часто згадували як про «селітряну державу». В часи Національної визвольної війни вона була одним із основних резервних пунктів війська. Полтава постачала козакам зброю та продовольство. На честь перемоги над військами польської шляхти посеред міста було засновано Хрестовоздвиженський монастир. Саме біля нього отримав поранення шведський король Карл XII. Ця подія мала переломне значення під час Північної війни 1709 року.
Полтавську область з центром у місті Полтава було вперше створено 22 вересня 1937 року. Сучасна Полтава продовжує виконувати роль обласного центра. Зараз місто має площу понад 100 кв. км та налічує 300 000 жителів.
Про ці та інші цікаві факти студенти коледжу дізналися від керівників груп на виховних годинах. 
22.09.2023 відбулася пізнавальна вікторина до дня міста " Полтава - місто моє". Студенти групи 11-О та 11-Д пройшлися історичними стежками рідної Полтави, виконуючи цікаві квести та насолоджуючись спілкуванням студентського життя.


Просмотров: 157 |
Рейтинг: 0.0/0
 
 

Новий сайт коледжу

Нова Пошта

Пошук по сайту

Рекомендуємо

УВАГА

Зворотній зв'язок

Статистика

Проверить тИЦ и PR
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

МОН України

Гарячі лінії

УКЦ/ДСЯО