Адреса:

Зустріч з науковим співробітником Полтавського музею авіації і космонавтики

15 квітня студенти дорожнього відділення нашого технікуму завітали до Полтавської обласної бібліотеки імені І.П. Котляревського, щоб послухати лекцію на тему: «Полтавський музею авіації і космонавтики: історія і сьогодення».


Зустріч із працівником музею Іриною Олександрівною Пістоленко відбулася з нагоди відзначення Всесвітнього дня авіації і космонавтики. Мова йшла про відомих українських винахідників космічної галузі та про льотчиків-космонавтів – наших земляків.  

Ірина Олександрівна розповіла також про унікальні експонати Полтавського музею авіації і космонавтики: зразки і моделі авіаційної і ракетно-космічної техніки – крісло для катапультування, ракети-носії Дніпровського ракетно-космічного центру, висотно-рятувальний скафандр космонавта, штучний супутник Землі та багато цікавої інформації про підкорювачів космосу.

Також було презентовано нову науково-популярну книгу «Будинок Полтавського музею авіації і космонавтики», в якій охарактеризовано історію одного архітектурного об’єкту та окреслено історичне поле, в якому існувала описана споруда. Це дослідження спрямоване на поціновувачів пам’яток історії та культури Полтавщини.
          
Усі бажаючі пізнати аерокосмічну історію Полтавщини та дізнатися більше про наших славетних земляків могли переглянути представлену інформаційну виставку «Українські орбіти Всесвіту».

Просмотров: 363 |
Рейтинг: 0.0/0
 
 

Новий сайт коледжу

Нова Пошта

Пошук по сайту

Рекомендуємо

УВАГА

Зворотній зв'язок

Статистика

Проверить тИЦ и PR
Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1

МОН України

Гарячі лінії

УКЦ/ДСЯО