Адреса:

Всеукраїнська акція Потяг Єднання України “Труханівська січ”

16 березня до Полтави прибули учасники п’ятого Потягу Єднання України “Труханівська січ”. Загалом у національній акції беруть участь 270 українців. Це переважно студенти, волонтери, громадські активісти та військовики з різних областей країни. 

Упродовж 16 днів, з 9 по 24 березня, вони відвідують різні міста, знайомляться з їхньою історією, пам’ятками, вшановують  загиблих на Сході та спілкуються з людьми. І саме живе спілкування допомагає зруйнувати міфи і стереотипи, які роками складалися про певні регіони України.
Щодо назви акції – «Труханівська Січ», то обрана вона не випадково. У столиці на Труханів острів під час Майдану вийшла «Четверта козацька сотня» і кілька майданівських організацій. Згодом він перетворився на волонтерську платформу, з якої пішли добровольці на війну та де приймали біженців з Донбасу. Потім волонтерські організації вирішили організувати такий патріотичний потяг єднання, котрий згодом набрав всеукраїнських масштабів.


Учасники патріотичного руху перед цим вже побували в 5 містах центральної та північної частини України. Їх зустрічали в Києві, Коростені, Житомирі, Умані та Кропивницькому.

Сьогодні зранку вони прибули на залізничну станцію Полтава-Південна, де їх зустрічали студенти та викладачі нашого технікуму.

За словами організаторів, наступний потяг буде мистецьким.

Просмотров: 417 |
Рейтинг: 0.0/0
 
 

Новий сайт коледжу

Нова Пошта

Пошук по сайту

Рекомендуємо

УВАГА

Зворотній зв'язок

Статистика

Проверить тИЦ и PR
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

МОН України

Гарячі лінії

УКЦ/ДСЯО