Адреса:

Презентація виставки плакатів Ніла Хасевича

25 листопада студенти групи 21-О разом із викладачем історії Березіним Є.Д. відвідали благодійну виставку, авторства Ніла Хасевича, на тему: «Графічний стиль УПА».



До 114 річниці від дня народження Ніла Хасевича – автора більшості агітаційних плакатів, листівок та облігацій УПА у кав'ярні «Pеchеr's» ВО «Свобода» організувала виставку репродукцій робіт художника.

Його називають творцем візуального образу Української повстанської армії. Він міг бути успішним художником і жити богемним життям, виставляючись у закордонних салонах. Натомість став митцем-повстанцем, обравши криївку з примітивним друкацьким верстатом. Слава знайшла його вже після смерті. «...Я не можу битися зброєю. Але я б'юся різцем і долотом. Я каліка, б'юся в той час, коли багато сильних і здорових людей в світі навіть не вірять, що така боротьба взагалі можлива... Я хочу, аби світ знав, що визвольна боротьба триває, що українці б'ються», – говорив про себе митець.

 
На виставці присутні дізналися найцікавіші та найдоленосніші факти з життя художника, а також про діяльність ОУН на Полтавщині.
Усі зібрані кошти передадуть на протезування ветеранів АТО та ООС Полтавської області.

Просмотров: 306 |
Рейтинг: 0.0/0
 
 

Новий сайт коледжу

Пошук по сайту

Рекомендуємо

УВАГА

Зворотній зв'язок

Статистика

Проверить тИЦ и PR
Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0

МОН України

Гарячі лінії

УКЦ/ДСЯО