Адреса:

Презентація нової технічної літератури


 1 грудня в актовому залі нашого технікуму для студентів дорожнього відділення була проведена презентація технічної літератури. Цей захід проводила бібліотека разом з цикловою комісією професійно-практичної підготовки зі спеціальності 5.06010109 «Будівництво, ремонт і експлуатація автомобільних доріг та аеродромів».

 На початку завідувач бібліотеки Мак М.М. звернула увагу студентів на місце і роль книги в навчальному процесі. Вона сказала, що завдання сучасного підручника полягає в тому, щоб не просто дати студенту певну суму знань, а навчити його ці знання здобувати, вміти застосовувати їх, підходити до навчання творчо.

 Голова циклової комісії Носенко Н.Ю. презентувала дві книги: Хом’як А.Я. «Інженерні вишукування у транспортному будівництві» та Мовчан М.І. «Проектування автомобільних доріг». Вона наголосила, що в першій книзі комплексно розглядаються основні види інженерних вишукувань. Значна увага приділяється вишукуванням автомобільних  доріг, мостових переходів і транспортних вузлів. У другій книзі наведено основні відомості про автомобільні дороги, викладено основи проектування, подано необхідні довідкові матеріали. Особливу увагу зосереджено на питаннях гарантування безпеки руху. Наталія Юріївна рекомендувала студентам використовувати ці книги під час самостійної роботи, виконання практичних завдань, написання курсового та дипломного проекту.

 Наступну книгу «Інноваційні матеріали і технології для будівництва та ремонту дорожніх одягів автомобільних доріг» автора Солодкого С.Й. представила Джиркінс Л.О. Тут розглянуто технологічні аспекти модифікації дорожніх бітумів, впровадження щебенево-мастикового асфальтобетону. Викладено технології холодного і гарячого ресайклінгу дорожніх одягів, армування та ремонту асфальтобетонних покриттів.

 Викладач Зінчук І.М. цікаво розповіла студентам про новий підручник – Поліщук В.П. «Транспортне планування міст». Викладений матеріал дає змогу студентам ознайомитися з сучасними технологіями при транспортному плануванні міст, принципами та методами вирішення транспортних проблем, аналізу існуючих умов руху та аварійності, проектуванням заходів щодо удосконалення організації дорожнього руху.

 У підручнику «Економіка будівництва» автор Подвисоцька О.Б. знайшли відображення актуальні теми в будівництві та різні аспекти, які досі не розглядалися так широко в учбовій літературі. Цю книгу представила Яковенко Л.В.  Вона підкреслила, що тут докладно висвітлені питання економіки і планування виробничої діяльності дорожніх господарств. Теоретичні викладки підкріплені схемами, таблицями і малюнками та рішеннями типових задач і прикладів. Використання цього теоретичного матеріалу  при виконанні курсового проекту було продемонстровано студентам на екрані.

 Друга частина презентації була присвячена дипломним проектам. Викладачі продемонстрували студентам елементи графічної частини  виконаної в програмі Кредо. По кожному зразку було наведено приклади процесів та розрахунків.
 Усі виступи викладачів супроводжувалися слайдами та відеороликами на екрані. 

 

Просмотров: 612 |
Рейтинг: 5.0/3
 
 

Новий сайт коледжу

Нова Пошта

Пошук по сайту

Рекомендуємо

УВАГА

Зворотній зв'язок

Статистика

Проверить тИЦ и PR
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

МОН України

Гарячі лінії

УКЦ/ДСЯО