Адреса:

Пішо-квест до Дня Європи в Полтаві

19 травня на Соборному майдані відбувся наймасштабніший за всю історію квестів у СНД «Пішо-квест до Дня Європи в Полтаві», в якому взяли участь понад 160 команд. Серед учасників - команди студентів та викладачів нашого технікуму, що змагались на кмітливість, знання міста, логіку та швидкі ноги.

Його організаторами виступили управління у справах сім'ї, молоді та спорту спільно з творчим об'єднанням «ЁЖ», квест-кімнатою «Заборонена локація», квест-проектом «ЛАБІРИНТ», інтернет-пабліком міста «Підслухано в Полтаві», інтелектуальним нічним квест-проектом «DоzоR» та Студентською радою м. Полтава. Це вже не перший пішо-квест, який відбувся в нашому місті, але до цього максимальна кількість команд, які брали одночасно участь на сайті Dozor, була 80 команд на одній грі.

Квест побудували навколо 14 інтелектуально-розважальних локацій, розташованих на Подолі та Леваді, він включав в себе виконання завдань логічного, інтелектуального, творчого та пошукового характеру. Гра заключалась в тому, що команди (2-5 чоловік) отримують, в визначений час, загадку, розгадавши яку, вираховують загадану локацію в місті. На цю локацію треба якнайшвидше дістатися (краще бігом), та знайти код або декілька кодів, або ж заховану круту головоломку, яку треба вирішити для отримання наступного завдання і так по ланцюгу. 

Старт відбувся на Соборному майдані, кінцева ж локація – точка біля концерт-холу «Villa Крокодила». Загальна протяжність маршруту по локаціям становила близько десяти кілометрів.





Однак просто пробігтись по всіх точках було неможливо: завдання виявились непростими, цікавими, інтригуючими, а іноді непередбачуваними й потребували абсолютно різних навичок. В першому завданні серед великої кількості схованих у траві табличок, треба було знайти щось пов'язане з відпочинком: намет, парасольку, паспорт, плавки та окуляри, а потім скласти суму цифр на них, щоб отримати код.

В наступному завданні шукали заховані поблизу спеціальних міток назви країн Європи, телефонні коди яких були шляхом до продовження гри, після їх вводу з'являлась карта добігу на наступну локацію.



На одній локації для отримання додаткового часу учасникам необхідно було підтягуватися на перекладині, в іншій – дістатися пришвартованого поблизу берега човна (він, щоправда, був недалеко), а для пошуку вірних кодів на одному з завдань, щоб уникнути штрафного часу необхідно було використовувати реквізит - монети у 5 копійок, яки примагничувались на правильні коди.


Деякі завдання  були взагалі неочікуваними, наприклад, потребували взаємодії з "агентами" з поліції, які за кодову фразу видавали реквізит-загадку для проходження рівня.

Останнє завдання потребувало знання відповідності між країнами Європи, їх визначними місцями та флагами для активації спеціального пристрою. До речі, це було особливістю нинішнього квесту – організатори застосовували технічні засоби власного виготовлення.


Всі команди-учасники були нагородженими грамотами від управління у справах сім'ї, молоді та спорту та подарунковими сертифікатами від квест-проекту «ЛАБІРИНТ». У результаті запеклої боротьби перше місце зайняла команда «С нами Кузнец». Друге місце за командою «INGRESS_Resistance», третє зайняли «Hey!Ho!».

Викладачі нашого технікуму Циплухін Дмитро Сергійович та Челебій Альона Олександрівна, а також студенти першого курсу (Палош Богдан та Шапаренко Єгор, група 11-Д) та четвертого курсу (Горобець Владислав, Крупицький Антон та Паровченко Микола, група 41-М) вперше взяли участь у цьому захоплюючому заході, сформувавши три команди.


Пробігши багато кілометрів по розпаленому денним сонцем місту та вирішуючи складні логічні завдання, вони посіли 7, 9 та 44 місце серед 117 команд, які дійшли до фінішу, обігнавши, навіть, декілька досвідчених команд. Для новачків - це дуже непоганий результат. 


Всі учасники отримали багато позитивних вражень від цієї спортивно – інтелектуальної гонки, та мали змогу, в реальному житті пережити емоції справжнього геймера з віртуального світу. 

Ознайомитись з завданнями Квесту можна тут :)

Також в цей день після квесту всі бажаючі мали змогу відвідати "Фестиваль вуличної музики", в якому взяли участь 60 колективів на чотирьох сценах, де можна було почути найрізноманітнішу музику.

Просмотров: 661 |
Рейтинг: 5.0/1
 
 

Про нас!

Пошук по сайту

Рекомендуємо

УВАГА

Зворотній зв'язок

Статистика

Проверить тИЦ и PR
Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

МОН України

Гарячі лінії

УКЦ/ДСЯО