Адреса:

«Народознавча криниця» - 2015


11 листопада студенти групи 11Д відвідали бібліотеку-філіал №5, де стали учасниками заходу «Народознавча криниця» до Дня української писемності і мови. Сценарій заходу вів керівник Молодіжного аматорського театру «Анастасіс» Тарас Духовний, який представив юних виконавців – учасників зразкового театрального колективу масових видовищ «Веселі балаболки» при Малій академії мистецтв імені Раїси Кириченко.


Тарас вів з аудиторією діалог про роль рідної мови і української книжки в нашому житті, про те, як важливо говорити одне одному слова любові.


Костянтин Павлюченко та Альона Кадюк дуже артистично й виразно декламували вірші, зокрема Тараса Шевченка, Анастасія Клименко зіграла поетичну моно-виставу, для чого одягла театральний костюм… дерева: тополі, в яку перетворилася її героїня під дією  злих чар. Тополя-дівчина в полі під вітром виглядає свого милого, в той час як він «на Майдані бронзовий стоїть».

Усі виконавці – вже випускники Малої академії мистецтв, вони часто здобували перемоги у всеукраїнських і міжнародних  конкурсах.


Тарас Духовний показав студентам відеоряд про Василя Симоненка, розповів, яку велику вагу має його поетичне слово для України, яку надихаючу роль відіграє у відстоюванні незалежності держави. Відбулася своєрідна віртуальна подорож у часи на тільки Симоненка, а й Тараса Шевченка та інших поетів – великих патріотів України, які збагатили українську мову, зробили її ще співучішою.
Усіх, хто хоче випробувати свої таланти в молодіжному творчому колективі, Тарас запросив приходити в «Анастасіс».


Просмотров: 489 |
Рейтинг: 0.0/0
 
 

Новий сайт коледжу

Нова Пошта

Пошук по сайту

Рекомендуємо

УВАГА

Зворотній зв'язок

Статистика

Проверить тИЦ и PR
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

МОН України

Гарячі лінії

УКЦ/ДСЯО