Адреса:

Інформаційна година на тему подолання корупції

06.12.2019 року  викладачем правознавства Петрушкевич Н.Є. була проведена  інформаційна година «Корупція в світі» для студентів групи 11Д. Присвячено захід Міжнародному дню боротьби з корупцією, який відзначається 9 грудня.

Нетерпимість до корупції має бути свідомим вибором кожного громадянина нашої держави. Тому боротьба з проявами корупції та хабарництва є однією із засад державної політики і у сфері освіти.

Під час заняття викладач розповіла, що у 2003 році на політичній конференції високого рівня була відкрита для підписання Конвенція ООН проти корупції, а 14 грудня 2005 року Конвенція набула чинності, як міжнародний правовий документ, обов'язковий до виконання її сторонами. У наступні чотири  роки Конвенцію підписали близько 140 держав і ще близько 80 - ратифікували. 18 жовтня 2006 року ратифікувала її і Україна.

Окрім цього, говорили про поняття, види та причини корупції, про  схильність до неї будь-якої людини що володіє дискреційними повноваженнями. А наприкінці наголосили на шляхах боротьби і подолання цієї проблеми.

 

Просмотров: 250 |
Рейтинг: 0.0/0
 
 

Про нас!

Пошук по сайту

Рекомендуємо

УВАГА

Зворотній зв'язок

Статистика

Проверить тИЦ и PR
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

МОН України

Гарячі лінії

УКЦ/ДСЯО