Адреса:

Фотовиставка «Український єврейський сімейний альбом»

До Дня пам’яті та примирення на базі Центру сучасного мистецтва ПолтНТУ відкрилася Міжнародна документальна фотовиставка «Український єврейський сімейний альбом», на яку 18 квітня завітали студенти групи 21-М.

Організатором виставки став інститут вивчення історії єврейського народу Centropa (м. Відень, Австрія) в рамках програми Trans.History, що займається дослідженням і популяризацією історії єврейського народу в Європі періоду ХХ ст. Починаючи з 2000 року, співробітники інституту взяли інтерв’ю у 1200 літніх євреїв, які проживали у 15 країнах Центральної і Східної Європи, зібрали і відсканували їхні сімейні фотографії, на основі деяких розповідей створили анімаційні короткометражні фільми.

Ця унікальна виставка складається з 16 панелей, на яких представлені світлини та історії євреїв, що жили в Україні напередодні, під час та після Другої світової війни: спогади про дитинство, сімейні традиції, плани на майбутнє, поневіряння під час окупації, служба в Червоній армії, трагічна загибель членів родини. 

Крім того, студенти гуманітарного факультету університету розповіли історії своїх рідних,  що пережили Другу світову війну. Показали присутнім світлини з родинних альбомів, військові нагороди, листівки з фронту. Доповідачі наголосили, що в усіх людей, які жили на території України, були схожі долі, мрії, прагнення та розчарування. Захід покликаний продемонструвати нерозривність історії української та єврейської національностей, які мешкали в одній країні. Серед представлених на виставці матеріалів-спогадів є і свідчення про людей, врятованих, завдячуючи допомозі українського народу.


Подібні виставки дають можливість не лише поглибити знання студентів з історії, а й підвищити культурну толерантність молоді, та сформувати глибокі національні та морально-етичні переконання.

Просмотров: 515 |
Рейтинг: 0.0/0
 
 

Новий сайт коледжу

Нова Пошта

Пошук по сайту

Рекомендуємо

УВАГА

Зворотній зв'язок

Статистика

Проверить тИЦ и PR
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

МОН України

Гарячі лінії

УКЦ/ДСЯО