Адреса:

Екскурсія студентів на "Завод ім. Малишева" та "Турбоатом"


Для покращення практичної направленості навчання в технікумі та ознайомлення з сучасним виробництвом на прикладі діючих підприємств, 15 вересня відбулась екскурсія студентів технікуму під керівництвом викладача спецдисциплін Лазоренка І.В. на заводи ДП "Завод імені Малишева" та ПАО "Турбоатом", які розташовані у Харкові.


Завод імені В. О. Малишева — колишній Харківський завод транспортного машинобудування ім. В. О. Малишева. Підприємство засноване 1895 року поруч із Харківським вокзалом як паровозобудівний завод. Було одним із найбільших у Російській імперії та СРСР. 5 (17) грудня 1897 — завод випустив перший український паровоз (останній у Харкові випустили 1968 року). Згодом стали випускати двигуни (з 1911 р.; зокрема, дизель-генератори), сільськогосподарську (1909) та вугледобувну техніку (з 1922 р.; зокрема, рудникові електровози), трактори (1924), тепловози, танки та тягачі (1927). У жовтні 1922, після відновлення, пустили шість цехів паровозобудівного заводу. Під час Другої світової війни завод евакуювали на Урал, згодом, повернули (майно частково лишилося). Бронетанкобудування стало пріоритетним напрямком у діяльності підприємства. Вже в довоєнний період воно прославилося середнім танком Т-34 та двигуном до нього В-2.
 Нині завод спільно зі своїми партнерами — конструкторськими бюро пропонує і реалізує на зовнішньому ринку бронетехніку: основні бойові танки «Оплот», бронетранспортери БТР-3; здійснює модернізацію танків, випущених у колишньому СРСР — Т-54, Т-55, Т-62, Т-64, Т-72; бронетранспортерів — БТР-60, БТР-70. Також підприємство виробляє продукцію с/г машинобудування, двигуни, трактори, тягачі та бронетехніку. Спільно із заводом працюють два харківські спеціалізовані конструкторські бюро: КП ХКБМ ім. Морозова і КП ХКБД.
Під час екскурсії студенти відвідали музей підприємства

та ознайомились з його історією,

а також складальний цех. Після цього відбулась коротенька екскурсія центром м. Харків.

ПАО «Турбоа́том» — одне з найбільших у світі турбінобудівних підприємств. Спеціалізується на виробництві парових турбін для теплових і атомних електростанцій, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій, газових турбін для теплових електростанцій. Здійснює повний цикл виробництва: проектування, виготовлення, постачання, налагодження та фірмове обслуговування турбінного устаткування для всіх типів електростанцій. В 2016 році компанія зайняла п'яте місце в рейтингу найінноваційніших компаній України.

Після екскурсії по музею підприєства, студенти ознайомились з роботою двох цехів заводу, на яких складають парові та гідравлічні турбіни.

На завершення подорожі до Харкова ми відвідали Feldman Ecopark - це масштабний і унікальний для України благодійний проект МБФ «Фонд Олександра Фельдмана». Сьогодні Екопарк є територію для сімейного відпочинку з розвагами і зоопарком. У всіх відвідувачів є можливість не тільки спостерігати за тваринами, але і близько спілкуватися з деякими з них в зоні контактного зоопарку.

 Екскурсія разом з проїздом у автобусі тривала цілий день, але незважаючи на це у всіх залишилися гарні враження.

Просмотров: 604 |
Рейтинг: 5.0/1
 
 

Новий сайт коледжу

Нова Пошта

Пошук по сайту

Рекомендуємо

УВАГА

Зворотній зв'язок

Статистика

Проверить тИЦ и PR
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

МОН України

Гарячі лінії

УКЦ/ДСЯО