Адреса:

Екскурсія на КрАЗ та Полтавський ГЗК


14 листопада 2013р. відбулась екскурсія з студентами груп 3 та 4 курсу на Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат у м.Комсомольск та завод КрАЗ у Кременчуці.



Екскурсія почалась на заводі КрАЗ. Кременчуцький автомобільний завод (КрАЗ) - український виробник і постачальник важких вантажних автомобілів та автомобілів спеціального призначення, і торгова марка його продукції. Станом на 2006 рік було зібрано 800000 вантажівок. В даний час завод є власністю холдингової компанії «АвтоКрАЗ», яка була створена на його базі.
Нам розповіли його історію та структуру і показали роботу складального цеху. На жаль ознайомлення з роботою конвейеру складання машин пройшло дуже швидко, після чого у відділі підготовки кадрів ми ознайомились з будовою автомобілів КрАЗ на стендах.

Фотографуватись у цехах заводу категорично заборонено, тому перші нормальні фото були зроблені при вїзді на завод біля виставкового заразку автомобіля КрАЗ.

Після цього ми поїхали до м.Комсомольск.
Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат у м.Комсомольск є основним експортером залізорудної сировини в Україні (85%). З виробництва залізорудного концентрату підприємство посідає третє місце в Україні, а з виробництва залізорудних окатишів - друге. Автомобілі BMW, Audi, Volkswagen, Mercedes та ін. робляться з його заліза. Кар'єр Полтавського ГЗК - один з найбільших кар'єрів у світі. Глибина кар'єру ГЗК близько 300 метрів, а от ширина за різними даними варіюється між 7-8 кілометрами, довжина - більше 45 км! У кар'єрі Полтавського ГЗК працюють і одні з найбільш великовагових машин у світі - кар'єрні самоскиди і вантажівки марок Caterpillar (США), БелАЗ (Білорусія), Komatsu та Hitachi (Японія). Середня вантажопідйомність цих машин 90-180 тонн.


Екскурсія по комбінату тривала більше чотирьох годин, на протязі яких ми ознайомились з роботою машин в карєрі, побачили його центр керування,

  побачили гірничо-транспортний цех, в якому виконують ремонт і обслуговування самоскидів, бульдозерів та скреперів,





 дробильну фабрику, яка виконує дроблення на конусних дробилках сортування та суху магнітну сепарацію залізної руди, збагачувальну фабрику, де виконується подрібнення на камяний порошок та мокре магнітне збагачення (також тут ми побачили будівництво нової флотаційної установки, яка скоро буде введена до експлуатації).

Завершилась екскурсія у Комсомольскому історико-краєзнавчому музеї.

 

Просмотров: 1292 |
Рейтинг: 5.0/1
 
 

Новий сайт коледжу

Нова Пошта

Пошук по сайту

Рекомендуємо

УВАГА

Зворотній зв'язок

Статистика

Проверить тИЦ и PR
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

МОН України

Гарячі лінії

УКЦ/ДСЯО