Адреса:

Екскурсія на АвтоЗАЗ

Для ознайомлення студентів з машинобудівним виробництвом 15 жовтня відбулась екскурсія студентів другого та третього курсу механічного відділення на ПАТ «Запорізький автомобілебудівний завод» - єдине в Україні підприємство, що має повний цикл виробництва легкових автомобілів, який включає штампування, зварювання, фарбування, обладнання кузова і складання автомобіля.


Почалась екскурсія з пресового цеху. Пресове виробництво складається з трьох цехів - крупного, середнього та дрібного штампування. У процессі виготовлення деталей автомобілів задіяне різноманітне обладнання: автоматичні лінії розкрою «AIDA», багатопозиційні прес-автомати «FAGOR», «Hitachi Zosen», «Erfurt», «Ravne».


Для завантаження, передавання та відвантаження деталей застосовано автоматичні лінії.



Наступним був зварювальний цех. Зварювання кузовів ведеться робото-технологічними комплексами. Максимальна механізація і автоматизація зварювального виробництва дозволяє при невеликих трудовитратах не тільки забезпечувати якість згідно з найсуворішими вимогами, але й контролювати його сучасними засобами діагностики. До складу зварювального виробництва входять гнучкі автоматичні лінії «FANUC», «Сомаu», «Кuka», системи управління «Texas-500», «Alen-Bredley», «Simatik-110».

У важкодоступних місцях остаточне зварювання виконують робітники.

Завершальним є складальний цех. У виробництві використовується принцип потокових ліній з використанням системи підвісних і підлогових тротуарних конвеєрів. Складання автомобілів різних марок проводиться одночасно темпом у 32 автомобілі за годину. Нова конвеєрна лінія і обладнання, використовуване для складання, є універсальними, що дозволяє адаптувати цех під складання нових моделей автомобілів.

Після складання автомобілі випробовують на стендах.

На зворотньому шляху в якості бонусу в екскурсію було включене відвідування о. Хортиця та Запорізької Січі.
Просмотров: 988 |
Рейтинг: 5.0/1
 
 

Новий сайт коледжу

Нова Пошта

Пошук по сайту

Рекомендуємо

УВАГА

Зворотній зв'язок

Статистика

Проверить тИЦ и PR
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

МОН України

Гарячі лінії

УКЦ/ДСЯО