Адреса:

Екскурсія до музею-заповідника А.С. Макаренка

Щоб ознайомити молодь зі сторінками життя і творчості відомого земляка, працівники бібліотеки технікуму 12 квітня організували екскурсію для студентів групи 31-О до села Ковалівка у Музей-заповідник імені А.С. Макаренка.
 

Становлення Антона Семеновича як педагога відбулося на Полтавщині: спочатку в Кременчуцькому районі, де він працював вчителем по закінченню школи, потім у Полтаві, де він навчався в інституті, і, врешті, у селі Ковалівка, поблизу Полтави, де педагог створив унікальну на той час і неповторну до сьогодні систему перевиховання неповнолітніх безпритульних та правопорушників. 

Досвід Макаренка вивчають у всьому світі, його художні твори перекладені десятками мов, а на місці колишньої виховної колонії, якою керував Антон Семенович, діє музей його імені.
 
Цього року Україна та світ відзначають 130 річницю від дня народження видатного педагога та письменника А.С. Макаренка (1888-1939 р.р.). До відзначення ювілею долучилися і працівники та студенти нашого технікуму.


Студенти мали можливість відвідати на території музею Червоний та Білий будинки, експозиції яких занурюють відвідувачів у атмосферу 20-30 років ХХ ст., демонструють умови побуту, праці та відпочинку вихованців тогочасної колонії. 


Екскурсія була цікавою та пізнавальною, адже ідеї та досвід Макаренка, втілені педагогом майже сто років тому, залишаються актуальними і сьогодні.

 

Просмотров: 554 |
Рейтинг: 0.0/0
 
 

Новий сайт коледжу

Нова Пошта

Пошук по сайту

Рекомендуємо

УВАГА

Зворотній зв'язок

Статистика

Проверить тИЦ и PR
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

МОН України

Гарячі лінії

УКЦ/ДСЯО