Адреса:

День Європи

20 травня 2022 року для студентів групи 11 – О було проведено Zoom-конференцію, на якій було розкрито всі особливості святкування Дня Європи. Цей день в Україні прийнято святкувати в третю суботу травня, відповідно до Указу Президента Леоніда Кучми від 2003 року.



В 2022 році День Європи в Україні припадає на 21 травня. В Європі ж цей день святкується 9 травня. Бо саме 9 травня 1950 року в Парижі міністр закордонних справ Франції Робер Шуман закликав Францію, Німеччину та інші європейські країни об’єднати їхні вугільну та сталеливарну галузі промисловості (основи нарощування військової техніки) та віддати їх в управління нової наднаціональної структури. Це стало «наріжним каменем Європейської федерації». Завдяки об’єднанню економічних зусиль і розподілу досягнутих результатів європейські країни уникнули накопичення військової могутності одна проти одної, що і забезпечило мир в Європі.

Головною метою відзначення в Україні Дня Європи є:
-формування позитивної громадської думки щодо євроінтеграційного курсу України;
-ознайомлення якомога ширшого кола громадськості з європейськими цінностями та традиціями;
-популяризація загального європейського культурного надбання серед громадськості, зокрема, молоді;
-залучення населення регіонів України до діяльності, пов’язаної з інтеграцією країни до ЄС.

Цьогоріч День Європи в Україні має особливе значення, адже українці боронять демократичні європейські цінності ціною власного життя, захищаючи не лише Україну від імперіалістичного загарбника, але і всю Європу.

P.S. УКРАЇНА — ПЕРЕМОЖЕЦЬ ЄВРОБАЧЕННЯ-2022!!! Неймовірне «Слава Україні!» від Kalush Orchestra і таке ж неймовірне «Героям слава!» від глядачів! І наша Stefania, яка стала певним символом героїчної боротьби українців, звучить на біс!

 

Просмотров: 173 |
Рейтинг: 3.0/2
 
 

Новий сайт коледжу

Нова Пошта

Пошук по сайту

Рекомендуємо

УВАГА

Зворотній зв'язок

Статистика

Проверить тИЦ и PR
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

МОН України

Гарячі лінії

УКЦ/ДСЯО